axer
Axer
Bolig

Bygget på kompetanse og kremmerånd

Borger Borgenhaug hadde før oppstart av Axer Eiendom solid erfaring fra prosjektutvikling gjennom ti år som leder for avdelingen i Veidekke ASA. Samtidig som han tilegnet seg viktig praktisk erfaring utdannet han seg innen ingeniørfag, taksering og eiendomsforvaltning.

Oppstarten

Selskapet ble etablert i 1999 av Borgenhaug selv, sammen med to partnere. Kapitalen til å starte ble hentet fra bolig han selv bygget på Tjøme. 

Hovedfokuset de første årene var bygging av dagligvarebutikker, samtidig som de begynte å snuse på boligutvikling. Utvikling av 12 leiligheter i hjembyen Tønsberg var det første boligprosjektet som ble realisert.

Næring- og kombinasjonsbygg

Utvikling av næringsbygg har skjedd som en kombinasjon av nybygg og transformasjon av eldre bygningsmasse. Varehus for ICA, KIWI, REMA 1000, Elkjøp og Lefdal var spesielt viktig. I tillegg til at kontorbygg ble en sentral del av virksomheten.

I perioden 2007 til 2010 ferdigstilte Axer tre prosjekter som alle kombinerte næringslokaler med leiligheter. Parkgata i Hamar bestod av leiligheter og kontor, mens Storhamar terrasse og Strømmen Atrium & Studio kombinerer leiligheter og dagligvare.

Sentralisering og tomte­bank

I de senere årene har Axer hatt økt fokus på Østlandet og Bergens­regionen i tillegg til Gran Canaria. Vår tomte­bank har også økt betraktelig og vi har nå flere tusen boliger under utvikling i  på Østlandet, i Bergens­regionen, Gran Canaria og i Stavanger.