axer

Bygget på kompetanse

Borger Borgenhaug hadde før oppstart av Axer Eiendom solid erfaring fra prosjektutvikling gjennom ti år som leder for avdelingen i Veidekke ASA. Samtidig som han tilegnet seg viktig praktisk erfaring utdannet han seg innen ingeniørfag, taksering og eiendomsforvaltning.

Oppstarten

Selskapet ble etablert i 1999, av Borgenhaug selv sammen med to partnere. Kapitalen til å starte er hentet fra bolig han selv bygget på Tjøme. Hovedfokuset de første årene var bygging av dagligvarebutikker, samtidig som de begynte å snuse på boligutvikling. Utvikling av 12 leiligheter i hjembyen Tønsberg var det første boligprosjektet som ble realisert.

Næring- og kombinasjonsbygg

Utvikling av næringsbygg har skjedd som en kombinasjon av nybygg og transformasjon av eldre bygningsmasse. Varehus for ICA, KIWI, REMA 1000, Elkjøp og Lefdal har vært spesielt viktig. I tillegg har kontorbygg blitt en sentral del av virksomheten.

I perioden 2007 til 2010 ferdigstiller Axer tre prosjekter som alle kombinerer næringslokaler og leiligheter. Parkgata i Hamar kombinerer leiligheter og kontor, mens Storhamar terrasse og Strømmen Atrium & Studio kombinerer begge leiligheter og dagligvare.

Sentralisering og tomtebank

I de senere årene har Axer hatt økt fokus på Østlandet og Bergensregionen i tillegg til Gran Canaria. Vår tomtebank har også økt betraktelig og vi har nå flere tusen boliger under utvikling i  på Østlandet, i Bergensregionen, Gran Canaria og i Stavanger.