axer
Axer
Bolig

Styrker kundeopplevelsen - investerer i proptech

Borgenhauggruppen går inn på eiersiden i Bygr, som på bare to år har etablert seg som et av landets mest lovende proptech-selskaper. Nå henter selskapet frisk kapital, i en investeringsrunde ledet av Kistefos.

– Løsningen vår brukes allerede av mange av landets ledende boligutviklere og entreprenører. Med frisk kapital på plass er vi klar for å ta selskapet til det neste nivået. Vi skal videreutvikle og skalere løsningen, mer enn doble staben og gå internasjonalt, sier gründer og daglig leder i Bygr, Guy Montuelle (37).

Den første modulen Bygr har utviklet er en plattform for sømløs og effektiv tilvalgs- og endringshåndtering i boligprosjekter. Selskapet har også lansert en modul for håndtering av reklamasjonsarbeider og FDV-dokumentasjon. Bakgrunnen for løsningen var Montuelles egne erfaringer fra et boligkjøp i 2017. Han opplevde tilvalgsprosessen som unødvendig tungvint og tidkrevende. Sammen med sin bror Yuval etablerte han teknologiselskapet Bygr, og sammen har de utviklet en løsning som har slått svært godt an både hos både utbyggere og entreprenører. 

I en fersk emisjon, ledet av Kistefos, henter selskapet nå 30 millioner kroner. – Kistefos er den rette investoren for oss. De er svært kommersielt dyktige og akkurat det vi trenger for å kunne ta selskapet til nye høyder. De jobber aktivt med verdiskapning i sine investeringer og gjør grundige evalueringer før de investerer, så vi vet at vi er i gode hender, sier Montuelle.

Construct Venture (50/50 AF OBOS), som allerede har investert i Bygr, øker sitt engasjement. I tillegg kommer Borgenhaug Gruppen (morselskapet til Axer Eiendom) inn på eiersiden. De var nylig i markedet for løsninger for kundereisen i deres boligprosjekter. Axer Eiendom gjennomførte i den forbindelse en grundig analyse av de ulike løsningene, og valget falt på Bygr.

– Vi hadde allerede bestemt oss for å bruke Bygrs løsning på alle våre kommende boligprosjekter da muligheten for å investere dukket opp. Plattformen gir oss kontroll over prosjektene, hjelper entreprenørene med sine oppgaver og ikke minst, gjør boligkjøperne våre fornøyde. Bygr forenkler det som har vært en tidkrevende og omfattende prosess, både for oss og våre entreprenører. Vi ser et stort vekstpotensial i selskapet, og derfor var det også helt naturlig for oss å bli med på eiersiden, sier Mathias Lorentzen i Axer Eiendom. 

Fakta om Bygr

Bygr er et teknologiselskap som har utviklet en samhandlingsplattform for byggebransjen hvor de første modulene håndterer tilvalg, endringer, FDV og reklamasjoner. Løsningen gjør det enkelt for utbygger, entreprenører og forbrukere å kommunisere og gjøre alle sine oppgaver.