axer
Axer
Bolig

Kontorlokaler med spennende historie i Bergen sentrum

I den ærverdige bygningen som en gang var Manger Meieri pågår nå en omfattende ombygging og rehabilitering.

Bygningen har lang historie tilbake til dens opprinnelse i 1923. Den gang var Haakongården et Meieri, og inneholdt alt fra produksjon til utsalg. Da meieriet ble lagt ned i 1941 ble bygningen gjort om til hotell, samtidig kombinert med ulike uteliv -og restaurantkonsepter på bakkeplan. Du finner knapt en mer sentral beliggenhet i Bergen. 

Det er ikke bare servering og uteliv som vil få glede av et område midt i sentrum av Bergen. Nå renoveres bygget, og det skal i tillegg bygges splitter nye kontorlokaler fra 2. etasje og oppover.

Plass til flere bransjer

Det er ikke bare servering og uteliv som vil få glede av et område midt i sentrum av Bergen. Nå renoveres bygget, og det skal i tillegg legges til rette for splitter nye kontorlokaler i etasjene 2-5. Innvendig blir bygget levert som rålokaler for å tilpasse leietakers ønsker, både når det gjelder planløsning, stil og konsept. Her er det plass til aktører innen ulike virksomheter med behov for blant annet kontor, møterom, behandlingsrom, undervisningslokaler eller lignende.

Fellesområdene blir samtidig oppgradert og modernisert, samtidig som mye av byggets sjel blir bevart.  


 Et steinkast fra "alt"

Den ærverdige gården ligger, som navnet tilsier i Håkonsgaten 27. Det er kun et steinkast fra Bryggen, omkranset av et yrende sentrumsliv.

Butikker, restauranter, kontor, parkering og offentlig kommunikasjon er alt i umiddelbar nærhet. Som nærmeste nabo finner du blant annet det nylig renoverte  BA-bygget. I tillegg renoveres nå Castbergkvartalet som er forventet ferdig i 2024. 

Nærmeste bybanestopp er bare noen minutter unna ved Byparken, og nærmeste bussholdeplass ligger ved Festplassen. Bilparkering er også mulig, som for eksempel i GriegGarasjen, KlosterGarasjen eller ByGarasjen. 


Vil bevare og beholde

Selv om bygget huset både meieri, hotell, uteliv og servering så er den klassiske fasaden i stor grad beholdt. Det er søkt om 3 karnapper og en takterrasse i bakgården. Luft og lys er viktig, og ved å etablere en takterrasse i bakgården vil leietakerne få det lille ekstra for og trives i lokalene. I tillegg skal blant annet inngangspartiet oppgraderes.

- Vi ønsker å bevare det vi kan, herunder fasaden. Samtidig må vi både forbedre og modernisere noe for å levere topp moderne lokaler og vil gjøre dette i tråd med den gjennomførte stilen fra 20-tallet, sier porteføljesjef Ali Javed Raja.

Flere leietakere er allerede på plass. Av ledige arealer finnes:
 
3. etasje: ca 380 kvm
4. etasje: ca 380 kvm
5. etasje m/mesanin: ca 411 kvm

Ta kontakt ved interesse: ali@axer.no