axer
Axer
Bolig

Høyt tempo og positive fremtidsutsikter

Axer Eiendom er fornøyd med positive resultater i 2023, spesielt med tanke på at selskapet i 2023 befant seg i et marked som var preget av økte renter og generell kostnadsinflasjon. I løpet av året ble det gjennomført flere strategiske tiltak som bidro til et positivt finansielt resultat i et utfordrende marked.

Utvikling og viktige hendelser i 2023

I løpet av 2023 har selskapet ferdigstilt tre prosjekter med totalt 140 boliger. I tillegg har de kjøpt eiendom og økt eierandel i fem deleide eiendomsprosjekter i Bergen og Stavanger. Videre har de solgt to utviklingseiendommer på Østlandet og har lyktes med god reguleringsfremdrift i  mange av prosjektene som i tidligfase.

Nyboligmarkedet i 2023 har vært preget av usikkerhet som følge av økte renter og generell kostnadsinflasjon. Dette har medført færre nyboligsalg og en reduksjon i igangsettelser av nye prosjekter. Axer Eiendom har allikevel oppnådd positive resultater og oppretthold verdier gjennom gode kjøp og salg, samt god utvikling av tomtebanken

Strategiske initiativer fremover

Axer Eiendom AS har gjennom året sikret seg flere gode posisjoner i nye prosjekter til fornuftige priser. Det er også etablert solide partnerskap og forretningsmodeller som legger et godt grunnlag for videre vekst i 2024 og fremover. For de kommende 6-9 månedene planlegges det nå å starte salget av 5-6 nye prosjekter gitt at tidspunktet vurderes å være riktig i de ulike områdene.

Året 2023 satt også Axer Eiendom AS enda tydeligere på kartet blant andre bransjeaktører. De opplever et økende antall henvendelser fra andre aktører, noe som bekrefter at selskapet er en foretrukket industriell samarbeidspartner i prosjekter med ulike eierstrukturer. Med kompetanse til å drive alle deler av et prosjekt fra regulering til ettermarked har de det siste året tatt en tydeligere posisjon som en attraktiv og profesjonell partner i større prosjekter.

Leder for akkvisisjon Mathias Lorentzen er også positiv til det kommende året - Vi ser at gode partnerskapsmodeller er viktig i en tid der det er større avstand mellom selger og kjøper. For tiden mottar vi mange spennende henvendelser, og vi planlegger å etablere enda flere partnerskap i det kommende året.


Solid eier

Konsernet Borgenhaug AS som eier Axer Eiendom AS hadde i 2023 et driftsresultat på 73,8 millioner kroner, opp fra 64,3 millioner kroner i 2022. Resultat før skatt var 27,9 millioner kroner i 2023, mot 22,2 millioner kroner året før.

Fortsatt vekst

Administrerende direktør Ole Halvor Svenkerud er trygg på fortsatt vekst: 

- Vi er fornøyd med positive resultater i 2023 tatt i betraktning markedsforholdene, dog har vi høyere ambisjoner fremover. Organisasjonens evne til å tilpasse seg og finne nye muligheter har vært avgjørende både innen gjeldene regulering og utvikling av eksisterende prosjekter, samt i akkvisisjonarbeidet. Nå ser vi frem til å fortsette i et enda høyere tempo, der vi øker tomtebanken ytterligere, leverer flere gode prosjekter, inngå flere spennende partnerskap - samtidig som vi skal utnytte de posisjonene vi allerede har tatt. 




Bærekraft

Axer Eiendom har i løpet av 2023 tatt store steg innen lønnsom bærekraft, og hele teamet står nå samlet bak ny strategi der retningen for videre arbeid er satt. I tillegg til å være forberedt på kommende offentlige krav og pålegg har de nå flere, store transformasjonsprosjekter under utvikling. Det innebærer blant annet at mange tonn med bygningsmasse  gjenbrukes, til fordel for både miljø, stedsidentitet og lønnsomhet. Et godt fungerende konsept innen sosial bærekraft bidrar ytterligere til å bygge enda mer bærekraftige bolig -og næringsbygg i årene fremover.

Ambisiøse mål

Axer Eiendom AS har ambisiøse mål fremover, og vi skal være en betydelig aktør i bransjen. Dagens portefølje består av prosjekter under utvikling på Vestlandet, Østlandet og Gran Canaria. Selskapet er i dag en av Bergens største aktører, og har målsetninger om å ta en enda tydeligere posisjon også på Østlandet, spesielt i regionen Stor-Oslo. Samtidig som de kommer til å vokse fremover, så understrekes det at de er like opptatt av å beholde sin opportunistiske tilnærming, mye takket være en organisasjon som er lette på foten, arbeider raskt - støttet av korte beslutningsveier.

Med etablerte partnerskap og nye modeller på plass er Axer Eiendom godt rigget for fortsatt vekst, og de forventer at den positive utviklingen vil fortsette inn i 2024.