axer
Axer
Bolig

Fordeler ved å kjøpe helt ny bolig

I tillegg til den gode følelsen du får i en splitter ny bolig, så er det mange flere fordeler som følger med på kjøpet når du investerer i en helt ny bolig. Her har vi listet opp noen.

LAVE KJØPSOMKOSTNINGER 

Når du kjøper en brukt selveierbolig, må du betale dokumentavgift på 2,5 % til staten som beregnes av hele kjøpesummen. Kjøper du derimot en helt ny selveier bolig, beregnes dokumentavgiften kun av tomteverdien, og ikke av hele kjøpesummen. Med andre ord får du vesentlig lavere kjøpsomkostninger ved å kjøpe ny/prosjektert selveierbolig. 

LOVFESTET GARANTI 

Du har en lovfestet garanti på 5 år når du kjøper ny bolig (bustadoppføringslova § 12) og dermed et mye sterkere rettsvern enn om du kjøper brukt bolig. 

HØYERE TEKNISK STANDARD Din nye bolig gir deg også høyere teknisk standard enn en brukt bolig, for eksempel i form av bedre isolering, balansert ventilasjon, flere el-uttak, moderne brannsikringstiltak m.m. 

LITE VEDLIKEHOLD 

Alle boliger og bygg trenger vedlikehold, men ved kjøp av ny bolig vil det ikke være behov for oppussing eller ekstrainnsats i mange år fremover. Dette sparer du penger og verdifull tid på. 


 

DU FÅR DEN SOM DU VIL 

Når du kjøper ny bolig av oss, får du samtidig mulighet til å tilpasse den til din smak med tanke på innredning og materialvalg. Gjennom god planlegging får du en bolig som passer perfekt for deg. 

FAST PRIS 

Ingen stressende budrunder, men fast pris på boligene. Kjøper du derimot en brukt bolig, er det ikke bare budrunder, du kan heller aldri være helt sikker på den totale kostnaden til oppussing og teknisk oppgradering. 

VENNER FOR LIVET 

Du flytter inn i et nyetablert boligsameie samtidig med alle dine fremtidige naboer. Det er mye enklere å knytte bånd og stifte vennskap når alle starter på likt, kontra det å flytte inn i et etablert boligsameie hvor det meste allerede er «satt».