axer
Axer
Bolig

Bygger fremtidens nabolag i Vestby

Det nye prosjektet sentralt i Vestby vil bestå av ca 400 nye leiligheter like ovenfor Vestbys nye kulturkvartal.

Samarbeidet mellom Axer Eiendom og Rexir Utvikling er en del av et felles ønske om å bygge moderne og sosialt inkluderende nabolag. Det blir første prosjektet Axer Eiendom utvikler i Vestby kommune. - Prosjektet vil bli et av de større utviklingsprosjektene i området.


 


Sammen med Rexir skal Axer utvikle prosjektet for en variert målgruppe, i tillegg til å tilby leiligheter noen av leilighetene innen konseptet Tryggbo. - Det unike med dette nabolaget blir sammensetningen av boliger, prosjektets fellesfunksjoner og tilbud. Konseptet legger til rette for en enkel hverdag, både med mulighet for støtte ved behov – men spesielt tilrettelagt for et sosialt og bærekraftig fellesskap. Boligene vil ha tilgang til delvis bemannet resepsjon med driftslederordning, dedikert nabovert, sosiale fellesområder i tillegg til at det blir lagt til rette for næring som for eksempel butikk og apotek på bakkeplan.

Sosialt nabolag med felles funksjoner

Nøyaktig hvilke fellesfunksjoner som vil bli etablert i kvartalet er ikke bestemt, helt enda.

- Vi ønsker også å lytte til nærmiljøet, og kommer til å invitere til en medvirkningsprosess. Hvilke ønsker og behov nærmiljøet og de fremtidige leilighetskjøperne i Vestby sentrum har, blir vesentlig for hva vi kommer til å utvikle. Dette prosjektet kommer til å ha en rekke felles funksjoner, og hvem bedre til å påvirke disse enn de som faktisk skal bo her? Sier markedssjef i Axer, Henriette Sønsteby.


Et spennende område 

Prosjektet vil etter planen bestå av inntil 12 blokker fordelt over tomten vis a vis det nye kulturkvartalet i Vestby sentrum. Parkeringsmuligheter i kjelleren og tilrettelagt for næring på bakkeplan. Målet er en salgsstart i løpet av 2023, og byggestart i 2024. 

- Vestby er et spennende område med store muligheter og nærhet til Oslo, og derfor en kommune vi har stor tro på. Rexir er en solid partner og sammen er vi opptatt av å skape et prosjekt som er til det beste for området og dets utvikling. Sier prosjektsjef i Axer Eiendom, Knut Rolvsjord.


 Bevarer deler av den gamle gården

Eiendommen er på ca 30 000 kvm, og består i dag av eldre gårdsbygninger. Av disse blir stabburet bevart, og kommer til å bli en del av sameiets fellesområder tilrettelagt for felles behov og sosiale møteplasser. I tillegg blir det tilrettelagt for hyggelige felles uteområder i mellom blokkene, slik at det nye nabolaget blir en naturlig og del av sentrumsbebyggelsen.