En by i utvikling
Innlandets "urbane hjerte"
Mange velger å flytte til Hamar, og spesielt til Briskebyen bydel, på grunn av områdets tilgjengelighet til både byliv og grønt hverdagsliv.
Hamar kommune er en proaktiv og ambisiøs kommune som har en visjon om å være det urbane sentrum i fylket. «Vi skal være motoren i regionen; en bærekraftig mjøsby som har vekst i befolkning og i antall arbeidsplasser. Vi byr på kulturopplevelser, vi bygger nye bydeler og vi skaper møteplasser,» skriver kommunen på sin hjemmeside.
Arbeidsplasser og karrieremuligheter
Med over 20 000 arbeidsplasser og mer enn 10 000 daglige pendlere, er Hamar et naturlig senter for karriere og utvikling. Store arbeidsgivere som Sykehuset Innlandet, Tine, Moelven Industrier, Eidsiva Energi, Sparebank 1 Østlandet og Norsk Tipping skaper solide vekstmuligheter for byen.
Briskebyen ligger ideelt plassert mellom sentrum, Mjøsa, togstasjon og innfartsveien til Oslo. I tillegg får du nærhet til skoler, barnehager og butikksentre. Bo i trygge omgivelser, med mange jobbmuligheter og gangavstand til bysentrum.
Hamar i UNESCO
Hamar er en del av UNESCO Creative Cities Network, et nettverk av 350 byer verden over som fremmer kreativitet for bærekraftig byutvikling. Hamar fikk status som UNESCO Creative City of Media Arts i 2021.
Hvor kommer navnet Briskebyen fra?
Det finnes flere teorier om opprinnelsen til navnet Briskebyen. Noen mener at navnet stammer fra einerbusken "brisk", som det tidligere vokste mye av i området. Andre tror navnet er inspirert av strøket Briskeby i Oslo, som har lignende historiske røtter.
Uansett hva som stemmer, har Briskebyen blitt et kjent og kjært navn for hamarsingene – både fordi det er en trivelig bydel og fordi det er her du finner hjemmebanen til byens fotballag, HamKam.
En bydel med en lang Historie
Briskebyen har en lang historie som et levende og mangfoldig boligområde i Hamar. Fra slutten av 1800-tallet vokste nabolaget fram som et arbeiderstrøk, hvor særlig jernbanearbeidere etablerte seg. Historien er fortsatt synlig i gater og bygninger som vitner om områdets autentiske karakter og sjarm. Her har det alltid vært liv og aktivitet, med engasjerte innbyggere som skapte fellesskap gjennom blant annet fotballklubben Briskebyens Fotballag, forløperen til dagens HamKam, med hjemmebane på Briskeby.
I dag er Briskebyen fortsatt preget av livlige gater og et varmt nabolagsmiljø. Her kjenner naboer hverandre, og man finner en hyggelig stemning som gjør området til et godt sted å bo. Nabolagets rike historie gir en unik ramme rundt hverdagen, og det er nettopp kombinasjonen av fortid og nåtid som gir Briskebyen sin egenart og gjør bydelen attraktiv for både store og små.